Local energy, global impact
Confidence ’25 moest in drie maanden van idee naar werkelijkheid. Toen wij aanhaakten, was er nog geen visuele identiteit, communicatieplan of vaste structuur. Bovendien lag de organisatie bij een samenwerkingsverband van Wetterwaarmte, Gemeente Súdwest-Fryslân, Danish Board of District Heating (DBDH) en andere partners. Een uitdaging dus om dit alles te stroomlijnen en de balans te vinden tussen belangen en verwachtingen.
Onze doelstelling was duidelijk. Binnen korte tijd een merk bouwen dat past bij de ambities van Confidence. De boodschap helder maken, betrokkenheid creëren en van de conferentie een onvergetelijk event maken.

Onze aanpak
Confidence staat voor samenwerking en impact. Daarom kozen we voor de pay-off: Local energy, global impact. Vanaf de start werkten we samen met Wetterwaarmte en Gemeente Súdwest-Fryslân om van Confidence een sterk merk te maken.
Merkontwikkeling en visuele identiteit
We ontwikkelden een visuele identiteit die de warmte van aquathermie benadrukt zonder terug te vallen op clichés. Met paars en geel onderscheiden we het merk van de gebruikelijke rood-blauwe warmte/koude-kleuren. Het resultaat? Een herkenbare huisstijl die zowel verbindend als professioneel oogt.
Communicatiestrategie en contentcreatie
Vooraf deelden we updates via LinkedIn om de betrokkenheid te vergroten. We ontwikkelden een heldere contentstrategie en maakten visuals die zowel de conferentie aankondigden als de boodschap versterkten. Tijdens het event zelf waren we aanwezig met een fotograaf, videograaf en contentmarketeer om live verslag te doen en meteen online zichtbaarheid te creëren.
Een merk met inhoud
Voorafgaand aan de conferentie bundelden we de lessen uit twee jaar samenwerking in de Confidence-rapportage. Dit omvangrijke document – vormgegeven door Fresh Currents en gedrukt op duurzaam papier – biedt een schat aan kennis over governance, financiering en de toepassing van warmtenetten. Het rapport werd tijdens het event uitgedeeld en dient als inspiratiebron voor beleidsmakers en energieprofessionals.
Een interactief en verbindend event
De Martinikerk vormde de perfecte setting voor de conferentie. We zorgden voor doordachte signing, projectborden en stemzuilen waarbij deelnemers met water stemden op stellingen over warmtenetten. Deze creatieve interactie versterkte de merkbeleving.
Ook online pakten we door: we bouwden een toegankelijke website in Squarespace, bewust gekozen vanwege de snelheid en efficiëntie die het platform biedt voor tijdelijke evenementen. De website fungeerde als hub voor aanmeldingen, programma-informatie en, na afloop, als platform voor de rapportage en presentaties.
Contentcreatie: voor, tijdens en na
Tijdens het event waren onze fotograaf, contentmarketeer en videograaf aanwezig om alles vast te leggen. We gebruikten deze beelden in socialmediacampagnes, zowel voorafgaand als na het event. De aftermovie en foto’s werden veelvuldig gedeeld door sprekers en deelnemers, een mooie bevestiging van de merkbetrokkenheid.




Het resultaat
Confidence ‘25 was een succes:
- Meer dan 200 deelnemers uit Nederland, Denemarken en andere Europese landen.
- Positieve reacties over de branding, rapportage en sfeer van het event.
- De conferentie was het eindpunt van het Confidence project. Inmiddels worden de plannen uitgetekend voor Confidence 2.0 ( en zelfs 3.0).
Confidence is meer dan een eenmalig evenement geworden. Het legde de basis voor een structurele samenwerking tussen Nederlandse en Deense partners. Bovendien maakte de conferentie duidelijk dat er draagvlak is voor verdere innovatie en kennisdeling op het gebied van aquathermie en duurzame warmte.
We zijn er trots op hoe we in korte tijd een merk konden opbouwen dat tot in de puntjes klopt. De positieve reacties en de brede verspreiding van de content laten zien dat Confidence ’25 niet alleen als evenement indruk maakte, maar ook als merk.
Het team
Fresh Currents werkt met de beste zelfstandige marketingcommunicatie-specialisten. Zo ervaart de klant altijd de hoogste kwaliteit en kiezen de zelfstandigen hun eigen opdrachten uit. Aan dit project werkten de volgende specialisten:
- Strategie & identiteit – Kenny Venekamp, Maurice Schut, Skelte Anema
- Creatieve branding – Bart Lindenhovius, Kenny Venekamp, Maaike Jonker, Niels Remigius, Ramon Hoogerhuis, Skelte Anema, Sybrand Klompstra
- MarCom-oplossingen – Maaike Jonker, Maurice Schut, Skelte Anema
- Partners – Ben of All Trades, CSL Digitaal, Smart Camels